Sfaturi Grâu Managementul bolilor pentru 2017

In aceasta toamna, s-au observat o serie de boli la grâu de toamnă. Toate cele trei ruginește – frunze, tulpina si benzi – au fost observate, dar benzi rugina a fost cea mai frecventă și severă, datorită temperaturilor favorabile. Virusul mozaic dungă de grâu a fost de asemenea observate la niveluri severe în câteva domenii în județul Cheyenne, în cazul în care un grâu voluntar nu a fost controlată. Având în vedere aceste observații BASF, și în conformitate cu vreme în primăvara anului viitor, suntem probabil pentru a vedea boli semnificative in timpul sezonului 2017.

Mai jos sunt câteva sfaturi pentru tratamentul bolilor de grâu în 2017, începând cu pașii pe care le poate lua acum.
în timpul iernii

Pune împreună un program cuprinzător de gestionare a bolilor. Principalele etape ale unui astfel de program sunt:

Identificarea bolii primare
Lista de tactici de management disponibile
Să elaboreze criterii pentru selectarea tactici de management
Definiția politicilor Scouting și un plan de management pentru fiecare boală
Selectați cea mai bună combinație de tactici de management
punerea în aplicare a selectat tactici de management

în primăvară

Începe să scouting devreme pentru a determina dacă banda rugina overwinters. Detectarea ruginii benzi în primăvară, pe frunzele inferioare timpurie este un indiciu că există iernat. În acest caz, va fi de dorit, un spray fungicid preventiv timpuriu în faza de dezvoltare timpurie a aplica compusul (Feekes până la 6).
Monitoriza starea vremii. Atunci când sunt prognozate rece, umed, un al doilea pulverizare la 50% -100% pavilion frunze de răsărire va fi necesară pentru a proteja frunza de pavilion înainte de rugina dungă și alte boli fungice (Blattrost- și fungice boli la fața locului frunzelor). În zonele schorfanfälligen ale statului (Sud-Est, Sud Centrală și de Sud-Vest), atunci când există precipitații abundente, începând la trei săptămâni înainte de floare și perioada de înflorire, riscul de rapănului (Fusarium Kopffäule) este crescută. Atunci când apar aceste condiții, ar trebui să fie pregătit să utilizeze un Schorffungizid (Prosaro sau Caramba), în perioada de înflorire până la aproximativ o săptămână mai târziu (o gamă mai largă de aplicare decât cea recomandată anterior).
Monitorizarea rapoartelor de rugină în statele din sud. Dacă există rugina semnificativă în Oklahoma și Kansas câmpuri de grâu, sunt șanse mari ca Nebraska au campuri niveluri similare de rugină. Monitorizarea acestor rapoarte va ajuta să se pregătească.

În timpul verii și toamna

Verificați grâu voluntar după recoltarea pentru a reduce interferența bolilor virale, cum ar fi mozaic cu baleiaj de grâu și de boli fungice, cum ar fi rugina benzi și rugina frunzelor.
Alege varietăți de plante pentru a planta rezistență în toamnă privind performanțele agronomice și de boală.
Tratate de semințe cu un fungicid înainte de plantare. Aceasta protejează cultura împotriva bolilor cu transmitere de semințe, cum ar fi colorat, murdaria ordinare și pavilion grunge.
A se evita plantarea timpurie. Daune din cauza unor boli de sezon de toamnă, cum ar fi mozaic dungă de grâu și orz pitic galben, benzi și rugina frunzelor este mai mare este plantat grâul mai devreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *