Cum de a alege hârtie?

La această întrebare auzim atât de des că au decis să elaboreze și sintetiza recomandări cu privire la alegerea de hârtie într-o singură notă. Deci, cum să alegi cea mai bună lucrare pentru …

Fictiune, memorii, poezie.
Iubitorii de literatură știu că plăcerea de a citi cartea este format din mai multe „lucruri mici”. O mare parte din aceasta depinde de hârtie. Lucrarea trebuie să fie plăcut la atingere, nu gros, nu acoperite. Pentru a citi, nu obosește ochii, ar trebui să fie selectate lapte de hârtie offset sau de fildeș. Această lucrare oferă maximum de confort la citire: este suficient să se reamintească faptul că editorii europeni au grija de ochii cititorilor, producând o hârtie de 99% din întreaga literatură.

Greutatea de hârtie recomandată depinde de Binding.
Pentru cărți în copertă moale ar trebui să aleagă hârtie, cu o densitate de 65-80 g / m2, Hardcover – nu mai mult de 160 g / m2. Cei mai mulți autori cred că „mai gros de hârtie, cu atât mai bine cartea.” Într-un sens, este ca acest lucru: dacă comparați hârtie prea subțire, cu o suficient de densă. Dar cartea tipărită pe hârtie groasă, de asemenea, va fi pur și simplu incomod pentru a citi. Paginile nu trebuie să predea, și pentru a muta, cartea va încerca să dezvăluie modul în care acordeon. În plus, această carte poate „colaps”: hârtia nu este prea gros elastic, astfel încât coloana vertebrală se va rupe și să cadă în interiorul foi.

Galerii de artă și cărți cu imagini de înaltă calitate.
Pentru astfel de suporturi mat bine potrivite hârtie offset „premium” de clasă, de exemplu, de copiere color sau mată de hârtie acoperită. Lucrarea de față se pare solidă, care va face publicația mai prezentabil. De asemenea, utilizarea de hârtie mată are motive practice: această lucrare, în contrast cu lucioasă, nu efectul de orbire.

Instrucțiunile și literatura tehnică este mai bine pentru a imprima pe mată offset sau hârtie acoperită cu o densitate de 65-90 g / m2.
Alb, hârtie offset, cu aceeași densitate și este potrivit bine pentru non-ficțiune, manuale, reviste comerciale.
Ilustrată de cărți pentru copii – densitate de offset de hârtie de 80-90 g / m2 (Softcover) și 80-160 g / m2 (Hardcover).

Albume, inserați ilustrate în cărți, rapoarte anuale, prezentari – mat acoperit cu o densitate de 9-20 sau hârtie offset „premium”, clasa de 80-100 g / m2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *