Atunci când airbagul ar trebui să fie declanșat?

O mulțime de accidente rutiere care au loc în orașul nostru, ridică unele întrebări de locuitori. Printre acestea sunt astfel: de ce în mașină, uneori, nu reușesc airbag-uri? „Conducătorul auto St. Petersburg“ pentru a înțelege complexitatea acestui aparat, și interesat în opinia experților.

O mulțime de accidente rutiere care au loc în orașul nostru, provocând o varietate de întrebări din partea cititorilor noștri. Printre acestea sunt astfel: de ce în mașină, uneori, nu reușesc airbag-uri? „Conducătorul auto St. Petersburg“ pentru a înțelege complexitatea acestui dispozitiv.

Pentru a amortiza deschis, el ar trebui să declanșeze petardă. Și pentru acest lucru, la rândul său, are nevoie de un impuls electric care provine de la senzorii PIN în cabină, în fața vehiculului sau ușii. Numărul acestora poate varia de la trei la zece.

Contrar legendei, numai frânarea de urgență poate provoca senzorul este declanșat. Senzorii sau impactul, sau – în cazul în care adâncimea de penetrare – pe propria sa deformare. Dar, în cazul în care mașina a fugit în ceva mai îngust, senzorul nu poate fi atins și nu va funcționa.

Totul depinde de modul în care aceasta este banală, noutatea și costul mașinii. Sistemul de securitate ultramodernă include 16 airbag-uri, inclusiv rack-uri, suport lateral, perdele pe tavan și un sistem elaborat de senzori de locație. În plus, este necesar să aibă o centură de siguranță încărcat în prealabil.

Centura de siguranță – un sistem de securitate suplimentar, care asigură fixarea de pasageri în momentul impactului. Curele sunt echipate cu pirotehnică că, atunci când „tras“ trage cureaua și blocați pasagerul și șoferul în cea mai sigură poziție pentru ei. De aceea, catarama centurii ar trebui să fie obligatorie. „Dispozitivele de siguranță sunt declanșate în complex: centuri si airbag-uri. Un senzor de greutate (în cazul în care vehiculul este echipat cu un astfel) este activat atunci când dispozitivul de blocare centura în broască „- a spus“ conducător auto.

Astfel, primul și cel mai frecvent motiv, airbagul nu a funcționat – centura desfăcu. În situații, atunci când nu a dezvăluit perna în sine, deși centura a fost fixată, de obicei, dau vina pe vârsta vehiculului. Mulți oameni cred că acest nod este făcută timp de secole, dar trebuie să ne amintim că sunt montate, de asemenea, sistem de aprindere rapid: taxa de pulbere în petardă. Gunpowder se poate deteriora, contacte – oxidat. Ca urmare, computerul de bord nu furnizează nici o informație cu privire la faptul că, cu o pernă că ceva nu este corect, pentru că pentru a menține acest contact suficient de energie. Și pentru o siguranță completă – nu mai există.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *